vrijdag 10 augustus 2018

President Bouterse roept op binnenlandbewoners te steunen in hun ontwikkeling

'Dat verhaaltje van integratie en van elkaar houden moet niet bij woorden blijven'


President Desi Bouterse en First Lady Ingrid Waldring-Bouterse hebben donderdag 9 augustus  2018 de Dag der Inheemsen gevierd in de Palmentuin. De president riep op om de binnenlandbewoners, in het bijzonder de inheemsen, te steunen met hun ontwikkeling. 'Dat verhaaltje van integratie en van elkaar houden moet niet bij woorden blijven', zei hij, aldus Starnieuws.

Bouterse beweerde, dat de integratie een goed gevoel van saamhorigheid geeft. 'Maar, het kan beter, het moet beter op andere niveaus.'

De president zei ook, dat het grootste deel van de samenleving niet beseft wat binnenlandbewoners, met name de inheemsen, allemaal doormaken. 'Momenteel zijn een paar dorpelingen in het verre binnenland bezig zich een weg door het bos te kappen. De weg die ze aanleggen moet 50 kilometer lang worden. Deze is bedoeld om de gemeenschap uit haar isolement te halen.'

Het staatshoofd haalde nog meer voorbeelden aan van hoe fout zaken liggen in de dorpen. 'Maar, ik wil geen domper leggen op u', rondde hij af.

Bouterse ziet ook graag, dat social media in Suriname zich meer op de goede dingen in het leven richten. 'Wist u dat Suriname al vijf keer een prijs heeft gehaald voor natuurgeneeswijze? Nee hè, dat vindt men niet zo interessant. Dat Bouterse een nier gaat halen op Cuba, dat vindt men interessant'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten