vrijdag 10 augustus 2018

Peruaanse president Vizcarra verwerpt beschuldigingen van banden met criminele organisatie

(Bron foto: Twitter)
'Ik heb geen enkele relatie met deze persoon, die is waar hij zou moeten zijn, in de gevangenis'


De Peruaanse president Martin Vizcarra heeft woensdag 8 augustus 2018 beschuldigingen, dat hij banden zou hebben gehad met een criminele organisatie verworpen. 'Ik heb geen enkele relatie met deze persoon, die is waar hij zou moeten zijn, in de gevangenis', zei Vizcarra, verwijzend naar zakenman Antonio Camayo, die gevangen zit vanwege zijn betrokkenheid bij een criminele organisatie. 

De misdaadbende, bekend als 'Los Cuellos Blancos del Puerto' opereert vanuit de provincie Callao met vermeende samenwerking met zakenmensen, magistraten en politici.



Congres-president Daniel Salaverry eiste, dat Vizcarra reageerde, omdat hij betrokken was bij recentelijk belichte opgenomen gesprekken van twee rechters die beschuldigd worden van illegale transacties.

Hooggerechtshof rechter Cesar Hinostroza is geschorst en Walter Rios, hoofd van het Hof van Beroep, is gearresteerd nadat een aantal onlangs publiek gemaakte audiobanden onthulde, dat bepaalde rechters, zakenlieden, advocaten en politici discussieerden over het uitwisselen van politieke en juridische gunsten voor financiële voordelen in verband met Camayo's groep .

De regering van Vizcarra heeft gerechtelijke hervormingen aangekondigd om systematische corruptie tegen te gaan.

(Suriname Mirror/Diario Correo/Xinhua/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten