vrijdag 10 augustus 2018

NDP-leider Bouterse sleept handjevol leden HVB en PL zijn paarse club binnen

Oud-Assembleelid Hendrik Sakimin via de PL en HVB nu gezwicht voor NDP

- PL-voorzitter Somohardjo: 'De NDP heeft in feite een dubbele inbraak gepleegd'
- 'Je zou kunnen zeggen, dat de bedrieger is bedrogen, ik heb medelijden met Sapoen dat hij nu bijna alleen is achtergebleven'


President Desi Bouterse, die ook voorzitter is van de Nationale Democratische Partij (NDP), heeft gisteravond een aantal personen uit Commewijne, Coronie en Wanica verwelkomd als lid van zijn politieke partij, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 10 augustus 2018.

Hendrik Sakimin, die Assembleelid was, voortgekomen uit de Pertjajah Luhur (PL) en deel uitmaakte van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging coalitiepartner (HVB), is nu lid geworden van de NDP.

De groep die het podium betrad en de NDP-attributen in ontvangst nam, is door Enrique Ralim, die vanuit de PL naar HVB was overgestapt en al een tijdje bij de NDP is, binnengebracht. Revelino Amattarmidi, bekend als Lino, kreeg een NDP schouderdoek omgedaan door Bouterse. Verder verwelkomde hij ook de PL'er Jurgen Kartodikromo, alias Jogaman, lid van de districtsraad. Ivan Khouw was Assembleekandidaat van de PL in Coronie.

Bouterse noemde een deel van de mensen die overgelopen zijn naar de NDP bij naam. Hij is de initiatiefnemers die de problemen in Commewijne willen aanpakken dankbaar. Hij merkte op, dat het niet alleen gaat om schilderen van het monument van de Javaanse Immigratie, maar dat in het gehele district zaken aangepakt moeten worden. Het gaat om aanpak van alle zaken zoals bruggen, steigers, grondzaken en Bazo-kaarten. Hij ziet dat de mensen gemotiveerd zijn om hun schouders onder het werk te zetten.

Bouterse merkte op dat de initiatiefnemers samen met districtscommissaris van Commewijne, Adjaikoemar Kali, veel werk hebben verzet de afgelopen twee weken. Hij herkent Mariënburg bijna niet meer. De mensen hebben een beroep gedaan op Bouterse om te helpen Mariënburg weer op te knappen. Hij benadrukte, dat de activiteiten die georganiseerd zijn, de Staat niets hebben gekost. Geen cent uit de staatskas is volgens hem naar de activiteiten gegaan. Natuurlijk moet de aannemer die de infrastructuur heeft aangepakt, worden betaald.

Sakimin en de groep die toetreden tot de NDP hebben de belofte gedaan om de partij in beweging te houden. Amattarmidi merkte op, dat hij twintig jaar in een organisatie zat (PL), maar er volgens hem niks gedaan is voor Mariënburg. In twee weken heeft de president zoveel kunnen realiseren.

Over de overstap van Sakimin naar de NDP zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo, dat de NDP in feite een dubbele inbraak heeft gepleegd. Sakimin zat namelijk in de groep die samen met Raymond Sapoen en Enrique Ralim de PL de rug had toegekeerd om naar de HVB te gaan. Inmiddels heeft Sakimin, net als Ralim, ook de HVB vaarwel gezegd en heeft hij zich bij de NDP aangesloten.

'Je zou kunnen zeggen, dat de bedrieger is bedrogen. Eigenlijk heb ik medelijden met Sapoen dat hij nu bijna alleen is achtergebleven', zegt Somohardjo in een reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten