vrijdag 10 augustus 2018

Politie Suriname zoekt nabestaanden van zeven overleden personen

Lijken al maanden in het mortuarium Academisch Ziekenhuis Paramaribo


De politie is opzoek naar nabestaanden van zeven overleden personen, wiens lijken al maanden in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo liggen. Belanghebbenden zijn opgeroepen om zich binnen twee weken te melden, omdat anders de staat de lijken zal begraven. Het gaat om lichamen van vooral dak- en thuislozen.  Dit meldt de Ware Tijd vandaag, vrijdag 10 augustus 2018.

Er lagen meer lijken in het mortuarium, maar na een oproep enkele maanden geleden door de politie hadden verschillende nabestaanden zich gemeld. Er resten nu nog zeven stoffelijke overschotten.

Het hoofd van de afdeling Voorlichting van de politie, Humphrey Naarden, zegt dat ook in het verleden nabestaanden het hebben laten afweten. De voornaamste reden zijn de kosten voor de uitvaart.

 http://www.politie.sr/21094-2/



'Er zijn ook andere factoren, maar vaak zijn mensen bang om voor de kosten op te draaien. We hopen dat met onze oproepen nabestaanden hun verantwoordelijkheid nemen. Zij zullen ook de kosten van opslag in het mortuarium moeten betalen, maar daarvoor kan een betalingsregeling getroffen worden. Het zou kunnen dat de mensen niet weten om wie het gaat, vandaar de bekendmaking. Er zal wel familie zijn die deze informatie tegenkomt. Het is nu wel onze laatste oproep, want hierna worden de lichamen begraven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten