vrijdag 10 augustus 2018

Curaçao krijgt stichting Kwaliteitsborging Veiligheidsinstallaties Curaçao (SKVC)

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Een van de taken uitgeven keurmerk aan beveiligingsbedrijven die erkenningsaanvraag indienen


Bij het ministerie van Justitie is een stichting in oprichting die zich gaat bezighouden met de erkenningsregelingen en inspectieschema’s op het gebied van brandbeveiliging en het organiseren van opleidingen. De stichting krijgt de naam Stichting Kwaliteitsborging Veiligheidsinstallaties Curaçao (SKVC). 

Dit kan opgemaakt worden uit een onlangs gepubliceerd advies van de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 10 augustus 2018.

De taken die genoemd worden zijn het uitgeven van een keurmerk aan beveiligingsbedrijven die een erkenningsaanvraag indienen. Van de erkende bedrijven met een keurmerk zal een register worden bijgehouden. Dit is na te slaan op een (nog te ontwikkelen) website.

Daarna zal er uiteraard een periodieke controle moeten plaatsvinden op deze erkende bedrijven en het gebruik van het keurmerk. 'Het keurmerk is een privaatrechtelijk collectief merk, merkenrechtelijk beschermd door het depot bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van Curaçao', zo wordt nader uitgelegd.Kwaliteitsborging Veiligheidsinstallaties Curaçao (SKVC).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten