dinsdag 24 juli 2018

Zoveelste nep-account op Facebook van Surinaamse bewindsman

'Personen willen de leden van de regering in een kwaad daglicht zetten'


Het is eigenlijk geen nieuws meer. Van Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen is nu ook een nep Facebook-account opgedoken. Van enkele kennissen kreeg de minister te horen een vriendschapsverzoek 'van hem' te hebben ontvangen. Minister Dodson, die al geruime tijd niet meer actief is op social media, had meteen door dat onbekenden een nepprofiel onder zijn naam hebben aangemaakt. 

Volgens hem willen deze personen de leden van de regering in een kwaad daglicht zetten. Voor het nepprofiel is een foto gebruikt waarop de minister te zien is met leden van de Wereldbank. De foto is gemaakt tijdens een officiële ontmoeting met het Extractive Industries Transparency Initiative (EITI).

'Het aanmaken van een nepaccount door onverlaten, die social media op een onverantwoorde manier gebruiken, valt te betreuren. Op de gemeenschap wordt een dringend beroep gedaan alert te zijn op social media, vooral bij het accepteren van vriendschapsverzoeken', zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut als maandag 23 juli 2018.

Van minister van Arbeid Soewarto Moestadja zijn vier accounts op Facebook te vinden.
Van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ook vier accounts.
(President) Desi Bouterse telt zeven Facebookpagina's...

Facebookgebruikers moeten simpelweg opletten, niet naïef zijn en nadenken, in plaats van zichzelf belachelijk te maken door zogenoemde bewindslieden als 'vrienden' te accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten