dinsdag 24 juli 2018

Ontheffing Marlon Schoonhoven als directeur Openbaar Groen krijgt nare bijsmaak

(Bron screenshot: YouTube)
Directrice Blokland van Transport dient bii politie een klacht in wegens laster en smaad

Op social media circuleren app-bericht en geluidsopname waarin wordt beweerd dat zij Srd 1.2 miljoen van ministerie heeft gestolen


De ontheffing van Marlon Schoonhoven als directeur van Openbaar Groen bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) dreigt - aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 24 juli 2018, een justitieel staartje te krijgen.

Joyce Blokland, directrice Transport bij het zegt dat ze bij de politie een klacht wegens laster en smaad zal indienen. Ze beweerde gisteren in het radioprogramma Bakana Tori van staatszender SRS, dat haar goede naam en eer worden geschaad. Al enkele dagen gaan op social media een appbericht en een geluidsopname rond waarin wordt beweerd dat zij Srd 1.2 miljoen van het ministerie heeft gestolen. In de berichten wordt beweerd, dat Schoonhoven heeft ontdekt waar het bedrag van Srd 1.2 miljoen - bestemd als subsidie voor bushouders - naartoe is verdwenen.


Vanaf toen zouden pogingen zijn ondernomen om hem weg te werken. Omdat dit niet lukte, zou Blokland een brief naar de minister van Binnenlandse Zaken hebben gestuurd om aan te geven dat Schoonhoven de Nederlandse nationaliteit heeft. Dat zou zijn aangegrepen om hem aan de kant te zetten.

De persoon die het app-bericht heeft gelanceerd en de beschuldigende uitlatingen doet in de geluidsopname - naar verluidt een medewerkster bij Openbaar Groen - heeft intussen in een ander app- bericht verontschuldigingen aangeboden aan Blokland. Daarin ontkent de vrouw tijdens een telefoongesprek met 'een voorzitter' zaken te hebben besproken zonder te beseffen dat het gesprek werd opgenomen en dat hij dit later zou rondsturen.

De vrouw zegt verder niet langer te zullen werken onder deze persoon, 'omdat het lastig is te werken met zo'n voorzitter'. Omdat deze kwestie haar enorm hoog zit, doet Blokland vandaag aangifte bij de politie zodat die een onderzoek kan instellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten