dinsdag 24 juli 2018

MFK vraagt naar financiële situatie Kompania di Tou Kòrsou

Schotte ontvangt signalen, dat KTK zich op korte termijn in financiële problemen kan bevinden

KTK-directeur Suldric Rojer: 'We hebben wel het perspectief van de early step in, waar Refineria di Kòrsou aan werkt'


Sinds de beslaglegging van ConocoPhillips (CP) op de activa van PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) - ook op Curaçao, Aruba en Bonaire - is er weinig beweging in de Curaçaose haven. Dat heeft voor ernstige gevolgen gezorgd bij bedrijven die op de een of andere manier verbonden zijn aan de raffinaderij. Voor de toekomst van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) is nu alle hoop gevestigd op het perspectief van een early step in bij de Isla-raffinaderij. Dat stelt KTK-directeur Suldric Rojer vandaag, dinsdag 24 juli 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Rojer reageert hiermee op vragen die MFK-Statenlid Gerrit Schotte aan minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling heeft gesteld over de financiële situatie van KTK en mogelijk banenverlies bij het bedrijf.

Schotte stelt in zijn brief aan de Economieminister, dat hij verschillende signalen uit de gemeenschap heeft opgevangen dat KTK zich op korte termijn in financiële problemen kan bevinden, hetgeen banenverlies tot gevolg zal hebben.

Over de financiële staat van KTK wil Rojer ‘in afwachting van gesprekken met de minister en de vakbond’ nog niet uitlaten. Wel geeft hij aan dat het bedrijf zich momenteel in een ‘hou vol-situatie’ bevindt. 'Dat is zeker niet prettig, maar we hebben wel het perspectief van de early step in, waar Refineria di Kòrsou aan werkt. Dit perspectief is niet alleen voor KTK, maar voor heel Curaçao noodzakelijk. Alles draait nu om deze oplossing die door RdK wordt geboden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten