dinsdag 24 juli 2018

21.000 Amerikaanse dollar voor dienstreis minister Pollack-Beighle en delegatie naar Servië en Brussel

Jogi (VHP) vindt het jammer, dat miljoenen aan ‘rommelreizen’ worden verspild

- 'Bewindslieden en hun stafleden hebben in deze precaire periode nog steeds niets begrepen van de term bezuinigen’
- 'Het zijn steeds Hoefdraad en Pollack-Beighle die om de haverklap naar het buitenland moeten'


Volgens het Dagblad Suriname van maandag 23 julli 2018 zou de laatste dagen in de samenleving veel ophef zijn ontstaan over de goedkeuring van een buitenlandse missie van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken tussen 14 en 21 juli naar België en Servië. Deze dienstreis van Pollack-Beighle, samen met de waarnemend directeur Miriam Mac Intosh en Chef Protocol Audrey Christopher, heeft de staatskas een bedrag van 20.765 Amerikaanse dollar dollars gekost. 

VHP-parlementariër Mahinder Jogi stoort zich eraan, dat bewindslieden en hun stafleden in deze precaire periode nog steeds niets begrepen hebben van de term ‘bezuinigen’. 'Het zijn steeds Gillmore Hoefdraad en Yldiz Pollack-Beighle die om de haverklap naar het buitenland moeten voor meetings. Niemand kan iets doen tegen de reislust van deze ministers, terwijl zij gewoon lak hebben aan het volk', zegt Jogi.



Hij voert aan te begrijpen, dat het soms wel nodig is dat ministers een bepaalde meeting persoonlijk moeten bijwonen, maar vindt dat zij wel rekening moeten houden met de grootte van hun delegaties. Vooral vanwege het feit dat Suriname een ambassade heeft in België, konden zaken volgens hem op ambassadeniveau worden afgehandeld.

De delegatie heeft tussen 16 en 17 juli deelgenomen aan de EU-LAC ministers vergadering in Brussel, België (European Union – Latin America and Caribbean Foundation). Hierna is zij verder gereisd voor een werkbezoek aan Servië tussen 19 en 20 juli. De verblijfkosten in Servië worden door het ontvangend land wel zelf betaald. De ticketkosten van de minister alleen komen op een bedrag van 6.052 dollar, terwijl de businessclass tickets voor zowel Mac Intosch en Christopher afzonderlijk op 3.649 dollar komen.

Jogi zegt, dat de ticketkosten van Pollack-Beighle een voorbeeld zijn van hoeveel de staat keer op keer moet betalen voor de tientallen dienstreizen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. 'Ik denk dat het tijd wordt dat de regering komt uitleggen hoeveel de dienstreizen van deze minister het land vanaf zijn aantreden gekost heeft. Het schijnt in ieder geval, dat niemand iets kan doen tegen de reislust van Hoefdraad, terwijl de resultaten uitblijven. Elke keer dat er informatie nodig is van ministers, blijkt dat Hoefdraad de eerste persoon is die nergens te bespeuren is. Achteraf blijkt dat hij uitlandig is', aldus de politicus.

Jogi vindt het jammer, dat miljoenen aan deze ‘rommelreizen’ worden verspild, terwijl er geen geld is voor medicamenten en RGD-poli’s geen teststrips hebben om het suikergehalte bij diabetespatiënten te meten.

‘Mensen pinaren en gaan dood, maar ministers moeten wel op reis. Niet omdat je minister van Buitenlandse Zaken bent, moet je naar het buitenland. Je hebt vertegenwoordigers in het buitenland. Het is gewoon schering en inslag met deze ministers', aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten