dinsdag 24 juli 2018

Kustwacht VS neemt afgelopen twee maanden bijna driekwart miljard dollar aan cocaïne in beslag

Kustwachtboten onderscheppen zo'n 52.900 pond cocaïne ter waarde van 729 miljoen dollar


De Amerikaanse Kustwacht heeft in de afgelopen twee maanden bijna driekwart miljard dollar aan cocaïne in beslag genomen van smokkelaars die probeerden drugs te vervoeren per boot vanuit Midden- en Zuid-Amerika naar de VS via internationale wateren, volgens een militaire woordvoerder.

Ingezet in de regio onderschepten Kustwachtboten de afgelopen twee maanden smokkelaars  en namen ongeveer 52.900 pond cocaïne ter waarde van 729 miljoen dollar in beslag, verklaart de woordvoerder van de Kustwacht, Chad Saylor, maandag 23 juli 2018 in de Washington Examiner. Zevenenvijftig vermoedelijke smokkelaars werden in hechtenis genomen.

Drie schepen van de Medium Endurance Cutter-vloot van de Kustwacht zijn vorige week teruggekomen van de inzet in het oostelijke deel van de Stille Oceaan en het Caribische bekken. Dit zijn gebieden met hoge doorvoertransacties voor kartels die producten vanuit Midden- en Zuid-Amerika naar Noord-Amerika proberen te verzenden.


Kustwacht cutters Venturous, Steadfast en Alert onderschepten de meerderheid van de cocaïne, geholpen door Hamilton, Tampa en Mohawk. Elke smokkelboot werd voor het eerst opgemerkt door andere militairen of wetshandhavingspersoneel, die vervolgens de Joint Interagency Task Force-South in Key West, Florida, op de hoogte brachten, en een specifieke boot moet dan reageren.

Alert onderschepte een boot met 12.000 pond van wat naar verluidt cocaïne was, ter waarde van 189 miljoen dollar van verschillende 'go-fast' boten. De vondst was de grootste hoeveelheid cocaïne die ooit in een enkele patrouille was onderschept, volgens een persbericht van 18 juli.

'Low-profile razendsnelle schepen zijn meestal geverfd om op te gaan in het water en zijn ontworpen om laag in het water te varen om hun radarkarakteristiek te verminderen, waardoor het moeilijker voor wetshandhavingsinstanties is om ze te detecteren', zei Lt. Cmdr. Dave Ratner, uitvoerend officier aan boord van de St. Petersburg, Florida, in een verklaring.

De bemanning van de Steadfast heeft tussen eind juni en half juli ongeveer 17.000 pond cocaïne onderschept. 'Hun harde werk betekent twee dingen', zei stand-by-leider Alain Balmaceda in een verklaring. 'Ten eerste zal meer dan acht ton cocaïne onze straten niet bereiken en bijdragen aan de drugsgerelateerde sterfgevallen en gezondheidsproblemen waarmee onze natie geconfronteerd wordt. En ten tweede, honderden miljoenen dollars worden geweerd van transnationale criminele organisaties die instabiliteit, dood en wanhoop verspreiden, waar ze ook opereren.'


(Suriname Mirror/Washington Examiner/United States Coast Guard)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten