dinsdag 24 juli 2018

Wèèr een overheidscommissie...: Minister Elias installeert Commissie Niertransplantatie Suriname

Bewindsman hoopt dat spoedig eerste niertransplantatie uitgevoerd kan worden

(Bron foto: NII)
 
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft gisteren in aanwezigheid van vicepresident  Ashwin Adhin de Commissie Niertransplantatie Suriname geïnstalleerd. Tijdens de installatie op het kabinet van de vicepresident zei minister Elias alle vertrouwen te hebben in de de deskundigheid van de leden die deel uitmaken van de commissie, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NIII, vandaag, dinsdag 24 juli 2018.

De bewindsman sprak de hoop uit dat spoedig de eerste niertransplantatie in ons land uitgevoerd kan worden. Vicepresident Adhin toonde zich content met de bemensing van de commissie die volgens hem veel werk te verzetten heeft. Hij denkt. dat de samenleving enthousiast zal zijn om te vernemen dat de commissie zich eveneens zal inzetten op het stuk van wetgeving, zodat het mogelijk is  transplantatie in ons land uit te voeren. Een ontwikkeling die de bewindsman als zeer historisch bestempelde.

Wanneer dergelijke ingrepen mogelijk worden krijgen de patiënten de kans om een beter leven te leiden, aldus de vicepresident.

Drs. Priya Gopalrai, voorzitter van de commissie, gaf aan dat deze werkgroep als taak heeft het voorbereiden, implementeren en waarborgen van richtlijnen, protocollen, regels en wetten ter bevordering van de uitvoering van niertransplantaties, de continuïteit en alle in het verlengde hiervan liggende activiteiten in Suriname.

Het uiteindelijk doel is werken naar succesvolle niertransplantaties in Suriname met adequate nazorg. Gopalrai benadrukte, dat met alle relevante actoren betrokken zullen worden om de werkzaamheden tot een succes te maken.

De commissie bestaat uit:
drs. Priya Gopalrai, MSc – Klinisch Informaticus (Voorzitter)
drs. Amar Punwasi – Internist Nefroloog (Ondervoorzitter)
drs. Vikash Chigharoe – Vaat Chirurg (lid)
drs. Fauzia Poese – Vertegenwoordiger directie Academisch Ziekenhuis (lid)
mr. Samantha Gadjradj – Jurist (lid)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten