woensdag 18 juli 2018

Vleesproducent JBS in Brazilië schort levering vlees van Amerikaans bedrijf op na dierenmishandeling

Dierenrechtenorganisatie toont schokkende beelden mishandeling varkens


JBS SA (José Batista Sobrinho), 's werelds grootste vleesproducent, zei dinsdag 17 juli 2018, dat het een van zijn leveranciers niet meer wil gebruiken nadat een dierenrechtengroep een video uitbracht waarin mishandeling van varkens wordt aangetoond. 

Dierenrechtengroep Mercy For Animals heeft dinsdag onderstaande videobeelden vrijgegeven, waarvan wordt gezegd dat ze zijn opgenomen in de Verenigde Staten en laten zien, dat arbeiders biggen slaan en hun testikels afrukken zonder verdoving, terwijl vrouwelijke varkens in zeer kleine metalen kooien worden opgesloten.

Persbureau Reuters kan de authenticiteit van de video niet onafhankelijk bevestigen.



JBS zei in een verklaring, dat het zendingen van die leverancier heeft opschort en een onderzoek is gestart, zonder het betrokken bedrijf te noemen. JBS stelt, dat het geen enkele vorm van misbruik van dieren goedkeurt of eraan deelneemt.

'De afbeeldingen in de video vallen volledig buiten de normen van het bedrijf', aldus de verklaring van JBS.


Mercy For Animals, dat zichzelf omschrijft als een non-profitorganisatie die zich inzet voor het voorkomen van wreedheid tegen landbouwhuisdieren, zegt in een e-mail aan Reuters, dat de video tussen december 2017 en maart 2018 is geschoten in een faciliteit van Tosh Farms LCC in Franklin, Kentucky.

Tosh Farms behoort tot de 25 grootste Amerikaanse varkensproducenten en is een leverancier van JBS, volgens Mercy For Animals. Mercy for Animals beschrijft de beelden als 'schokkend' en roept partijen op die naar verluidt verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de dieren om hun praktijken te veranderen.

(Suriname Mirror/Reuters/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten