woensdag 18 juli 2018

Santokhi (VHP) over ondoordachte uitspraken minister Blok

'Waarschijnlijk is de minister onvoldoende op de hoogte van recente ontwikkelingen in Suriname'

'Het wordt tijd dat onze landen de diplomatieke banden op het hoogste niveau herstellen'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt vanmiddag, woensdag 18 juli 2018, op Starnieuws, in reactie op de uitlatingen van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, dat de partij zich niet in de uitspraken herkent. 

'Waarschijnlijk is de minister onvoldoende op de hoogte van de recente ontwikkelingen in Suriname, Suriname is een multiculturele samenleving waar alle bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar leven. De partij is zelf een weerspiegeling van de ontwikkeling naar een grote nationale partij, waar etniciteit en afkomst geen rol spelen. Dat Suriname onder deze regering gedaald is tot een land dat door sommigen wordt aangeduid als een failed state, ligt niet aan haar multiculturele bevolkingssamenstelling. Waar Suriname mee kampt is een gebrek aan goed bestuur en ongebreidelde corruptie tot op het hoogste niveau', stelt Santokhi.

Het gebrek aan inzichten bij Nederlandse politici is ook een teken dat het tijd wordt dat onze landen de diplomatieke banden op het hoogste niveau herstellen, vindt de VHP-voorzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten