woensdag 18 juli 2018

Overheid Curaço en musici en kunstenaars op één lijn als het gaat om aanpak geluidsoverlast

Partijen gaan resultaten wetenschappelijk onderzoek naar geluidsoverlast  respecteren


Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en de belangenvereniging voor musici en kunstenaars (AMAK, Asosiashon Di Musiko I Artista Di Korsou) zitten op dezelfde lijn als het gaat om de aanpak van geluidsoverlast. Zo laat het ministerie van GMN weten, aldus vandaag, woensdag 18 juli 2018, het Antilliaans Dagblad

Het ministerie zal wetenschappelijk onderzoek laten doen naar geluidsoverlast en partijen zullen de resultaten van dit onderzoek respecteren, zo is afgesproken. GMN-minister Suzy Camelia-Römer heeft zich bereid verklaard de normen te herzien of aan te passen zodat er een situatie ontstaat waarin alle betrokken partijen - musici, omwonenden en ondernemers - zich kunnen vinden.

De minister benadrukte in het overleg dat de gezondheid van burgers op de eerste plaats komt. Het ministerie maakt geen onderscheid tussen de bronnen die geluidsoverlast veroorzaken. Partijen zullen aan de normen moeten voldoen die door een team van AMAK en deskundigen van GMN worden vastgesteld.

AMAK en het ministerie zijn het met elkaar eens dat iedere burger het recht heeft op rust in de avonduren. Net zoals burgers het recht hebben om buiten de deur zich te ontspannen en naar muziek te luisteren. Daarbij maakt het niet uit of het om lokale muziek, culturele muziek of buitenlandse muziek gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten