woensdag 18 juli 2018

Minister Suzy Camelia-Römer: 'Ik voer geen enkele strijd inzake Sehos' - Curaçao

'Ik heb met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gezorgd voor 7,5 miljoen voorschot in totaal'


'Ik voer geen enkele strijd', zegt minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, en daarmee primair politiek verantwoordelijk voor het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos), in reactie vandaag, woensdag 18 juli 2018, in het Antilliaans Dagblad op het hoofdredactioneel commentaar ‘Patiënt slachtoffer’ in dagblad gisteren.

Daarin wordt gesteld dat er op de hoogste niveaus een strijd wordt gevoerd, een krachtmeting, tussen de top van het ziekenhuis, de ministers van Gezondheid en van Financiën en de medische staf.

Camelia-Römer: 'Ik heb samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gezorgd voor 7,5 miljoen voorschot in totaal, om het onmiddellijke probleem op te lossen. Ik heb reeds op 28 juni 2018, toen ik door het Sehos-bestuur over het materiaaltekort werd geïnformeerd, verzocht om het overzicht van de benodigde financiële middelen.' Dat was met het oog op een onmiddellijke en daarnaast óók structurele oplossing, vervolgt de bewindsvrouw.

'Ik heb nog diezelfde dag alle instanties bij elkaar gezet, GMN (Gezondheid, Milieu en Natuur) en ook het ministerie van Financiën, de MRT (Ministeriële Regisseur en Toezichthouder voor het nieuwe ziekenhuis Hospital Nobo Otrobanda) en het Sehos, en daarnaast de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en de SVB gesproken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten