vrijdag 6 juli 2018

PLO heeft nog steeds geen aannemelijke verklaring voor de 'verdwenen' Srd 1.4 miljoen

PLO kan niet kan uitleggen waar de Srd 1,4 miljoen ontvangen subsidie naar toe is


'Wij hebben nog niets vernomen van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO)', zegt Joyce Blokland, directrice van Transport en Communicatie van het ministerie vsn Openbare Werken, Transport en Communicatie vandaag, vrijdag 6 juli 2018, in de Ware Tijd, in antwoordt op de vraag of de PLO een aannemelijke verklaring heeft voor de Srd 1.4 miljoen die eerder niet verantwoord kon worden. 

Het gaat om een deel van de ontvangen subsidie van het derde kwartaal van 2017. De overheid maakt subsidie over naar de PLO, die op haar beurt de bushouders moet betalen. Blokland zei eerder, dat Robby Boedhoe, die belast is met de financiële administratie van de PLO, niet kan uitleggen waar de Srd 1.4 miljoen naar toe is.

Ze wilde toen ook niet zeggen of de zaak naar fraude riekt, maar wachtte op PLO-voorziter John Mahadewsingh, die in het buitenland was. Hij is intussen terug, maar was niet bereikbaar voor commentaar. Zowel zijn ondervoorzitter John Biffé als penningmeester Robby Boedhoe verwijst voor opheldering naar hem.

Blokland zegt, dat de uitleg waar de PLO om gevraagd is nog niet aan een tijdslimiet is gekoppeld.  De PLO heeft nog geen subsidie van het eerste en tweede kwartaal van 2018 ontvangen. Blokland stelt, dat eerst schriftelijk moet worden aangetoond aan wie allemaal subsidie van het laatste kwartaal 2017 is uitbetaald. Dat geld heeft de belangenorganisatie vorige maand ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten