vrijdag 6 juli 2018

Directie en Raad van Commissarissen Ennia-groep Curaçao zijn of worden binnenkort ontslagen

Centrale Bank neemt in het kader van noodregeling de directie en de RvC over


De directie en de voltallige Raad van Commissarissen (RvC) van de Ennia-groep heeft of zal spoedig ontslag krijgen, met uitzondering van commercieel directeur Reinald Curiel. Dat is gistermiddag bekendgemaakt tijdens een ingelaste persconferentie van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) nadat het gerecht een dag eerder op verzoek van de toezichthouder de noodregeling voor Ennia had uitgesproken, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 6 juli 2018.




Het ontslag betekent het vertrek van president-directeur Ralph Palm en Abdallah Andraous, de vertrouwensman van grootaandeelhouder Hushang Ansary. Richard Gibson en Percival Virginia, die enige tijd terug door Ansary waren aangesteld als de nieuwe directie zonder de vereiste goedkeuring van de CBCS, zijn evenmin belast met de directie. Het verzoek om de directiewisseling heeft op dit moment ‘nul waarde’.

De Centrale Bank neemt in het kader van de noodregeling de directie en de RvC over. Dat houdt voorts in dat zelfs de eigenaar, de 91-jarige Ansary, ontslag krijgt als commissaris van Ennia. Dat geldt ook voor zijn dochter Nina Ansary alsmede de andere Amerikaanse commissarissen: Frank Carlucci, James Crystal en John Macomber.


Ook de Curaçaose ingeschreven commissarissen krijgen ontslag: Clark Gomes Casseres, Jaime Saleh (beiden in de holding) en Cees Rokx.

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat de CBCS ten aanzien van Ennia al gedurende lange tijd een traject bewandelt om de balans – waarvan 90 procent van de activa buiten de directe balans zijn geplaatst waardoor ze niet meetellen voor het bepalen van de vereiste solvabiliteitsratio – op orde te krijgen, maar dat het onlangs ‘onttrekken’ van 100 miljoen dollar (180 miljoen gulden) de druppel was om via de rechter in te grijpen. 'Dat heeft ons verrast', aldus financieel-economisch directeur José Jardim, die de persconferentie gaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten