vrijdag 6 juli 2018

Herstelwerkzaamheden Nieuw Weergevondenweg opgepakt dankzij een miljoen Srd voor aannemer

Met het geld kan Caremco Holding NV slechts twee weken lang werkzaamheden uitvoeren...


Sinds dinsdag zijn de herstelwerkzaamheden aan de Nieuw Weergevondenweg weer begonnen nadat ze acht maanden waren stopgezet, omdat de staat haar betalingsverplichtingen naar de aannemer Caremco Holding NV niet nakomt. Maar, middels dialoog is het de aannemer toch gelukt een beetje geld van bijna iets meer dan een miljoen Srd van de staat los te krijgen. Dit bedrag is slechts een druppel wanneer in ogenschouw wordt genomen het totaalbedrag dat de staat verschuldigd is aan de aannemer. 

'We kunnen niet te lang stil blijven zitten. We moeten iets doen’, zegt directeur George Pahlad donderdag 5 juli 2018 in het Dagblad Suriname. Hierbij neemt hij ook mee de belangen van zijn werknemers. De aannemer verkeert ook niet helemaal in een hoerastemming. Met het geld kan hij slechts twee weken lang werkzaamheden uitvoeren.

Volgende week wordt een begin gemaakt met de asfaltering van het eerste 500 meter wegdek. Maar wanneer het geldbedrag gebruikt is, rest hem geen andere keus dan weer in dialoog te treden met de staat. ‘Ik kan niet altijd mijn eigen geld blijven gebruiken. Ik heb niet meer’, aldus de aannemer die zich er van bewust is, dat indien hij zijn eigen financiële middelen maar blijft voorschieten, hij zijn eigen onderneming naar de rand van het faillissement brengt.

Pahlad heeft een systeem van 50-50-deal met de overheid. Het betreft 50% voorfinanciering en 50% krediet dat in kavels wordt uitgereikt wanneer de werkzaamheden zijn opgeleverd. Pahlad geeft aan dat hij niet het krediet, maar de voorfinanciering onder de loep neemt. Dit geld waarmee hij zijn eigen financiële verplichtingen moet aflossen ‘blijft vast’, waardoor hij ook genoodzaakt was om de werkzaamheden te staken.

De Nieuw Weergevondenweg betreft het herasfalteren van een wegdek bestaande uit 4.8 kilometer. De eerste twee kilometer hebben al een eerste asfaltlaag. ‘Wanneer het eerste laag asfalt al is gezet, is het makkelijk’, verduidelijkt de aannemer. Maar, vanwege de achterstallige uitbetalingen waren de werkzaamheden gestremd.

Pahlad doet zijn uiterste best om gerehabiliteerde weg over vijf maanden volledig op te leveren. De aannemer, die ook andere inschrijvingen onder zijn beheer heeft staan, moet nog onderhandelen met de staat om ook een aanvang te maken met die werkzaamheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten