vrijdag 6 juli 2018

Autoriteiten in heel Colombia hebben 221 vermeende bendeleden gearresteerd

(Bron foto: Policia Nacional)
Actie volgt op kritiek op onvermogen van president Santos om criminaliteit in te dammen


Autoriteiten in heel Colombia hebben 221 vermeende leden van bendes en georganiseerde misdaadgroepen gearresteerd in een van de grootste offensieven tegen misdaad dit jaar, aldus de krant El Espectador. 

De bezemactie volgde op jarenlang toenemende kritiek op het onvermogen van president Juan Manuel Santos om de criminaliteit en de georganiseerde misdaad te beheersen, met name in de steden. Volgens El Espectador voerden politie en openbaar ministerie maar liefst 32 gelijktijdige operaties uit in de steden Bogota, Medellin en Cali, evenals in 23 van de 32 provincies van het land.


Operaties werden ook uitgevoerd in gevangenissen van waaruit sommige criminelen slachtoffers blijven afpersen.

De verdachten zijn alle van bendes die vooral verdacht worden van afpersing, een misdaad die de laatste jaren enorm is toegenomen.

Met de gelijktijdige operaties beweerden autoriteiten, die door El Espectador werden geciteerd, dat zij slagen hebben toegebracht  aan de grootste paramilitaire groep van het land, de Autodefensas Gaitanistas de Colombia (AGC) en meer dan een dozijn lokale en regionale georganiseerde misdaadstructuren.

De invallen in huizen en zeven van de gevangenissen in het land resulteerden in de inbeslagname van 190 mobiele telefoons, 117 simkaarten, 37 geheugenkaarten, 12 vuurwapens, drie voertuigen en acht motorfietsen. Politie en vervolging voeren regelmatig arrestatie-razzia's uit.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten