vrijdag 6 juli 2018

Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit zoekt alternatieven om luchtverbindingen tussen eilanden Koninkrijk te herstellen

Optie combinatie liberalisering luchtvaartverbindingen en vorm van openbaar vervoer-verplichting


Een combinatie van liberalisering van luchtvaartverbindingen en een vorm van een openbaar vervoer-verplichting kan mogelijk de connectiviteit tussen de eilanden van het Koninkrijk en in de Cariben verbeteren. Die optie wordt de komende maanden verder uitgewerkt door de werkgroep connectiviteit. Dat zei de directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CCAA), Hans de Jong, gistermiddag tijdens een persconferentie met minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), aldus vandaag, vrijdag 6 juli 2018, het Antilliaans Dagblad.

Tot 2013 was nog een groei te zien van het aantal passagiers dat tussen de zes eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen werd vervoerd. Maar, vanwege de moeilijke tijden die Insel Air doormaakt is de connectiviteit ‘drastisch teruggedraaid’.


De Jong constateert in het Caribisch gebied een discrepantie tussen de ‘vaak dunne vervoersstromen’ en de grote behoefte aan connecties door uiteenlopende redenen: sociaaleconomisch, toerisme, bedrijvigheid. 'Dat trekt een zware wissel op commerciële bedrijven.'

Tijdens een seminar op 28 juni dit jaar dat door CCAA en VVRP werd georganiseerd, maar ook door de werkgroep connectiviteit, wordt gezocht naar alternatieven om de luchtverbindingen te herstellen. Een mogelijkheid is een combinatie van liberalisering van vluchten op bepaalde routes en het instellen van een openbaar vervoer-verplichting op andere routes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten