vrijdag 6 juli 2018

Gerard Lau nieuwe directeur van de SLM

(Bron foto: Facebook)
Lau is voormalig directielid van de EBS...


Gerard Lau is door de regering benoemd als algemeen-directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Dat is namens de Raad van Commissarissen van de SLM vandaag, vrijdag 6 juli 2018, in een bekendmaking aan het personeel gemeld, aldus de Ware  Tijd.

Lau, energiedeskundige die jarenlang financieel directeur was van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en in april nog werd benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht Energie Autoriteit Suriname (EAS), begint maandag 9 juli met zijn werkzaamheden. Per die datum is ook Steve Silos aangesteld als directeur Financiele Zaken van de luchtvaartmaatschappij.

De positie van algemeen-directeur bij de SLM werd enkele maanden geleden vacant toen het contract van toenmalig directeur Robbi Lachmising verstreek en niet werd verlengd.

De SLM kwam eerder dit jaar enigszins negatief in de publiciteit, door de Ware Tijd, vanwege beladingsperikelen die volgens ingewijden van invloed konden zijn op de vliegveiligheid. Volgens de SLM en de regering was de vliegveiligheid echter nimmer in gevaar. Wel werd erkend, dat zaken verbeterd moesten worden en werd het bedrijf dat op de internationale luchthaven te Zanderij vliegtuigen belaadde aan de kant gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten