donderdag 26 juli 2018

Majoor Michael Blaaker geïnstalleerd als lid van de Krijgsraad

(Bron foto: Powned)
'Wij zijn ervan overtuigd dat hij een bijdrage zal leveren aan de Krijgsraad'


Majoor Michael Blaaker is gisteren geïnstalleerd als lid van de Krijgsraad. 'Het is voor ons een bijzonder moment als wij op rechtsprekend niveau een militaire rechter erbij krijgen. Het werk is heel veel en wij zijn erg blij met de inzet van iemand die ook op personeelsgebied zijn sporen heeft verdiend op het ministerie. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een bijdrage zal leveren aan de Krijgsraad', aldus de presidente van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, vandaag, donderdag 26 juli 2018, op Starnieuws.

Valstein-Montnor zegt, dat er veel werk te doen is bij de Krijgsraad. Zeker, omdat ook de militaire rechter Dhanoesdharie Nankoesingh in mei met pensioen is gegaan.

Het is volgens de presidente van de Krijgsraad een noodzakelijke aanvulling. De leemte moest worden ingevuld. De Krijgsraad is nog niet op het aantal gewenste leden. Er is nog behoefte aan verruiming, zegt Valstein-Montnor.

De Krijgsraad houdt zich bezig met berechting van militairen. Blaaker zegt, dat hij zijn ondersteuning wil geven. Militairen die over de schreef gaan, zal hij weer op het rechte pad proberen te brengen. Hij wil zich vooral focussen op diefstal en verduistering. Blaaker is vorig jaar met pensioen gegaan bij Defensie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten