donderdag 26 juli 2018

Goud voor Renzo Tjon-A-Joe op 50 meter vrije slag tijdens 23e CAC Games in Colombia

'Geweldig, ik voel me geweldig, ik ben de baas!'

(Bron foto: Instagram)

'Geweldig! Ik voel me geweldig! Ik ben de baas!' Woorden van zwemmer Renzo Tjon-A-Joe nadat hij gisteravond in Colombia kampioen 50 meter vrije slag werd van Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 26 juli 2018. 

Op de slotdag van het zwemmen tijdens de 23e CAC Games (Central American and Caribbean Games) pakte hij in stijl de titel. De Surinamer tikte in 22,18 seconden niet alleen als eerste aan, maar brak ook het acht jaar oude Cacso-record van de Trinidadiaan George Bovell jr, 22,23.

Tegelijk verscherpte hij zijn personal-best. De ontlading bij de zwemmer was groot.



A post shared by Barranquilla 2018 (@bquilla2018) on


Tjon-A-Joe was content, dat hij deze prestatie heeft geleverd in aanwezigheid van zijn moeder Patricia San A Jong en tante Dulcie Graanoogst. En natuurlijk was hij er ook mee ingenomen, dat hij een medaille heeft gewonnen voor Suriname, de eerste tijdens deze spelen.


'Ik wilde een medaille winnen. Geen brons, geen zilver, maar goud want Suriname neemt alleen genoegen met goud', aldus de kampioen en recordhouder.

Dylan Carter van Trinidad en Tobago, die vrijdag goud had gewonnen op de 100 meter vrije slag - Tjon-A-Joe werd toen vijfde - pakte woensdag zilver. De bronzen medaille ging naar de Venezolaan Alberto Mestre in 22,47 seconden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten