donderdag 26 juli 2018

Belfort (ABOP): ‘Immilioh Lens en Siebrano Piqué in opgezet scenario van Bouterse’

'Niemand moet in deze rommel gaan trappen'

'Poging NDP-leiding om ontevreden jongeren bij de verkiezingen in 2020 weer aan haar zijde te krijgen'


De zogenaamde kruistocht van de NDP’er Immilioh Lens tegen corruptieve handelingen van NDP-jongeren is volgens ABOP-parlementariër Edward Belfort een scenario opgezet door NDP-voorzitter tevens president Desi Bouterse. 'Niemand moet in deze rommel gaan trappen', zegt Belfort woensdag 25 juli 2018 in het Dagblad Suriname. 

De politicus voert aan, dat alles nu door de NDP-leiding uit de kast wordt gehaald om de ontevreden jongeren bij de verkiezingen in 2020 weer aan hun zijde te krijgen. Belfort benadrukt, dat het geen geheim is dat de partij de laatste periode in populariteit is gaan afnemen bij jongeren. Dat Lens na zijn vele kritiek vorige week toch op de kadervergadering in partijcentrum Ocer aanwezig was en nu ook zogenaamd een gesprek wenst te hebben met de president, maakt zijn vermoeden nog sterker.

'Als je kruistocht wil voeren tegen corruptie, dan waarom ga je daar zitten? Waarom vindt je nog steeds dat de NDP weer gaat winnen?', vraagt de ABOP'er zich af/

Naarmate de verkiezingsdatum nadert, verwacht Belfort dat er nog meer scenario’s vanuit de zijde van de NDP zullen komen om de aandacht van de werkelijke problemen af te leiden.

Hij verwijst naar het scenario tijdens de massastraatprotesten toen actievoerder Siebrano Piqué en een aantal ‘wakamans’ de acties infiltreerden en ineens enthousiast werden voor de projecten van de regering na een onderhoud met de president. Hierna werd 50 hectare landbouwgrond door de regering voor de ‘wakamans’ beschikbaar gesteld achter Pikin Poika. 'Uiteindelijk was Piqué weer bij de NDP voor zogenaamd 50 hectare landbouwgrond, maar hij heeft het nooit gehad, omdat het een creatie was van Bouterse', aldus de politicus.

Dat Piqué zich eind februari bij de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) aansloot, was volgens Belfort ook een scenario, omdat hij kort daarna weer van gedachten veranderde.

Belfort denkt dat Piqué in opdracht van Bouterse in de ABOP moest infiltreren. 'Overal is hij gegaan. Dan was hij bij de NDP, bij Maisha Neus, de VHP en dan ABOP. Hij is gekomen, heeft verschillende dingen gezegd en het volgende moment was hij weer bij de NDP. Siebrano Piqué is hierdoor in feite een politieke zwerver geworden', benadrukt Belfort.

Piqué zei eerder in de media er al snel achter te zijn gekomen, dat politiek voeren niet ‘zijn ding’ is. Zijn politieke ambitie om geschiedenis te schrijven werd verpletterd, waardoor hij maar besloot er helemaal mee te stoppen. Belfort beweert dat de ‘wakaman’ terug is naar de NDP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten