donderdag 26 juli 2018

35 Mensen gewond geraakt bij explosies in Ricardo Palma-kliniek in Lima, Peru

Aanslag zou wraakactie zijn van broer en zus voor dood moeder in 2013 door medische fout


Bij een paar sterke explosies in de Ricardo Palma-kliniek in de wijk San Isidro in Lima woensdagochtend 25 juli 2018, zijn 35 mensen gewond geraakt, waarvan twee in kritieke toestand, aldus de politie. 

'Er waren twee explosies in de kliniek, één op de parkeerplaats en één in het laboratorium', zei politiegeneraal Gastón Rodríguez op een persconferentie door het ziekenhuis.

In eerste instantie geloofden brandweerlieden, dat de explosie het gevolg was van een gaslek van een rijdende auto op de parkeerplaats in de kelder.



Echter, de politie heeft sindsdien gezegd, dat bewijs op de plek van de explosie kan wijzen op een doelgerichte aanval. De politie zei dat ze een rugzak en een gesp vonden die een explosief hadden kunnen vasthouden.

Rodríguez voegde eraan toe dat de twee mensen die in kritieke  toestand zijn, degenen zijn die betrokken zijn bij de aanval, volgens de belangrijkste hypothese die de politie van Lima op dit moment heeft.



De twee in kritieke toestand zijn een man met verwondingen aan zijn gezicht, nek en borst, evenals een vrouw die zwaargewond raakte aan haar benen.


Rodríguez zei dat de vrouw geen ziekenhuismedewerkster of patiënte was en liet de politie achter om te geloven, dat ze misschien iets te maken had met het transport van het explosief. Rodríguez zei op de persconferentie, dat de politie denkt dat de zaak verband houdt met pogingen tot afpersing of intimidatie, maar het motief blijft onduidelijk.

Media melden, dat de twee, broer en zus, Claudia Rocío Benites Aguirre en Lenin Alexander Benites Aguirre zijn. Het zou gaan om een wraakactie, omdat hun moeder zou zijn overleden door een medische fout in januari 201 3in de Ricardo Palma-kliniek, waarvoor ze zich in gerechtelijke procedures bevinden.



(Suriname Mirror/Peru Reports/El Comercio/Twitter/YouTube/Ojo.pe)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten