woensdag 25 juli 2018

Jogi (VHP) ergert zich aan op lange baan schuiven kwestie Alcoa door Assembleevoorzitster

'Assembleevoorzitster komt steeds met ander antwoord om vergadering niet uit te schrijven'


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt het teleurstellend en verontrustend, dat Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons voor morgen geen vergadering heeft uitgeschreven over de kwestie-Alcoa. Jogi zegt hiervoor te hebben gepleit tijdens de huishoudelijke vergadering van dinsdag. 

Jogi had op 10 juli indringende vragen gesteld over het issue Alcoa. Toen had hij ook al erop gewezen, dat de Brokopondo Overeenkomst besproken zou worden in De Nationale Assemblee. Geerlings-Simons zei toen, dat er een brief gestuurd is naar de regering met het verzoek om vragen die gesteld zijn te beantwoorden. Zij deelde mee, dat de regering aangekondigd had vóór eind juli de gewijzigde Brokopondo Overeenkomst naar De Nationale Assemblee gestuurd zou worden.

'Ik merk dat de Assembleevoorzitster steeds met een ander antwoord komt om de vergadering niet uit te schrijven', zegt Jogi vandaag, woensdag 25 juli 2018, op Starnieuws. Hij vindt het een ernstige zaak, dat De Nationale Assemblee unaniem een standpunt heeft ingenomen, maar dat de regering doorgaat met het uitvoeren van de verworpen Memorandum of Understanding met Alcoa.

Intussen heeft Alcoa meegedeeld, dat met goedvinden van de regering de ontmanteling van de Paranam-fabriek plaatsvindt. Jogi vindt, dat het gezag van De Nationale Assemblee ernstig wordt ondermijnd. Hij vindt, dat Assembleevoorzitster Geerlings-Simons hier mede debet aan is.

Jogi voert aan, dat de volksvertegenwoordigers de belangen van het land moeten behartigen. 'Zoals de zaken er aan toegaan rond Alcoa, worden niet de belangen van het land gediend, maar persoonlijke belangen. De regering moet verantwoording afleggen, maar Assembleevoorzitster Geerlings-Simons stelt de vergadering maar steeds uit.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten