woensdag 25 juli 2018

Bus met 23 schoolkinderen belandt in trens nabij Koropina in district Para

(Bron foto's: BIC Para)
Vier kinderen zijn zwaargewond geraakt

Rijbewijs buschauffeur al een jaar vervallen


Een particuliere lijnbus met 23 schoolkinderen is vandaag, woensdag 25 juli 2018, nabij Koropina in het district Para in een trens beland. Vier kinderen zijn zwaargewond geraakt. Alle inzittenden, inclusief de chauffeur - de 51-jarige Carlos J. - zijn afgevoerd voor observatie naar het Medisch Centrum Lelydorp, aldus het Burger Informatie Centrum (BIC) Para. 

 De leerlingen zijn van Lager Beroeps Onderwijs (LBO) Wit Santi en VOJ Kaikoesie school.

De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, was als een van de eersten op de plek en heeft alle diensten opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Vijf ambulances van de Regionale Gezondheidsdienst en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo werden ingezet om de gewonden af te voeren.

Volgens verklaring van de buschauffeur - die kwam vanuit Zanderij gaande richting Onverwacht - moet de stuurkogel het begeven hebben, waardoor er geen stuurbeweging van het stuurhuis mogelijk was. De bus ramde een elektriciteitspaal en belandde in de goot.

Volgens de politie is de buschauffeu niet in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn rijbewijs is reeds een jaar vervallen.

De politie van post Rijsdijk onderzoekt de zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten