woensdag 25 juli 2018

7.000 Minderjarigen worden vermist in Mexico

Dagelijks worden drie minderjarigen vermoord...

(Bron foto: enfoquenoticias.com.mx)

In de Mexicaanse staten Guanajuato, Tamaulipas, Quintana Roo en Tlaxcala, ervaren kinderen meer geweld tegen zich dan in andere regio's, aldus uitvoerend secretaris van Sistema Nacional de Protección Integral de Niñas (Sipinna) Ricardo Bucio Mujica. 

Christian Skoog, een vertegenwoordiger van het United Nations Fund for Children (UNICEF) in Mexico, merkte op dat het geweld tegen kinderen en adolescenten wijdverspreid is in huizen, op scholen en op straat. Mexico staat op de eerste plaats, van de landen die deel uitmaken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), met betrekking tot gevallen van geweld en seksueel misbruik van meisjes, aldus de uitvoerende secretaris.


Statistieken tonen ook aan, dat nog ongeveer 7.000 kinderen die als vermist zijn opgegeven, nog niet zijn gevonden.

Mujica legde verder uit, dat veel van de verdwijningen verband houden met de georganiseerde misdaad of met onopgeloste familieconflicten. De ambtenaar van Sipinna zei , dat zodra de gekozen president Andres Manuel Lopez Obrador zijn ambt aanvaardt, de organisatie de dialoog met het team van hem zal zoeken.


Rapporten onthullen, dat ongeveer 3 minderjarigen dagelijks worden gedood. 'Er zijn elke dag minstens drie moorden op kinderen en baby's en hoewel het verbeterd is, omdat we in 2010 vier dagelijkse moorden hebben gehad, wil dat nog niet zeggen dat het als normaal geaccepteerd kan worden', zei Mujica eerder.


Meer dan 13 miljoen kinderen tussen 12 en 17 jaar oud worden door het overheidsbeleid als problematisch gekarakteriseerd, maar er zijn geen initiatieven om de demografie aan te pakken.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/Sipinna)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten