woensdag 20 juni 2018

Zorgen bij Isla over betrouwbaarheid levering utiliteiten door overheids-nv CRU

'Het kan best dat door een technische fout van hun kant de druk is gedaald'


Refineria Isla maakt zich zorgen om de betrouwbaarheid van de levering van utiliteiten door overheids-nv Curaçao Refinery Utilities (CRU) die de raffinaderij van water, stoom en stroom moet voorzien. In een persverklaring stelt de Isla, dat afgelopen maandagavond omstreeks half tien het alarm bij de Isla afging, omdat de druk die CRU moet leveren, drastisch daalde. Het probleem was gisterochtend verholpen. Dit meldt vandaag, woensdag 20 juni 2018, het Antilliaans Dagblad.

Het incident van afgelopen maandag is voor de raffinaderij weer het bewijs, dat ze niet kan rekenen op een continue levering van utiliteiten door de overheids-nv, aldus de persverklaring.

Afgelopen maandagavond heeft CRU een paar uur voordat de problemen ontstonden, een persbericht verzonden waarin de nv meldt, dat op verzoek van Refineria Isla de productie van stoom en utiliteiten is verminderd. Dit was gedaan in afwachting dat de Isla een paar situaties kon verhelpen en de installaties kon starten. De nv vermeldde ook, dat boiler 2 nu al meer dan twee weken stoom aan de raffinaderij levert.

Woordvoerder Earl Balborda van de Isla bevestigt, dat de raffinaderij aan CRU verzocht om minder utiliteiten te leveren. 'Dat is normaal als je door de productie minder utiliteiten nodig hebt. Later is de druk ineens behoorlijk gedaald, dat kan gebeuren. Het kan best dat door een technische fout van hun kant de druk is gedaald', aldus de woordvoerder.

De Isla schrijft, dat de gecomprimeerde lucht die het van CRU ontvangt belangrijk is voor de heel kwetsbare apparatuur die gebruikt wordt om processen binnen de raffinaderij te meten. De luchtdruk is heel erg belangrijk om de installaties te monitoren en het proces aan te passen, aldus de verklaring.

Twee weken geleden was de Isla gedwongen de productie te staken toen de druk van de stoom die door CRU wordt geleverd onverwacht steeg. Op het moment dat de installaties weer op gang werden gebracht, trad er een mankement op bij de platformer van de raffinaderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten