woensdag 20 juni 2018

Mijnbouwreus Anglo American op zoek naar koper aan rand Braziliaans Amazonegebied

'Er zou verzet kunnen zijn van milieu-lobbygroepen, maar het zou prima beheersbaar zijn'


Het Britse mijnbouwbedrijf Anglo American heeft deze maand honderden vergunningen gekregen om naar kopervoorraden te zoeken aan de rand van het Braziliaanse Amazonegebied, in een mineraalhoudend gebied beschreven maandag 18 juni 2018 door Reuters in bericht als '... een open geheim onder Braziliaanse geologen'.

Anglo vertelde Reuters, dat het nog te vroeg is om beweringen te doen over de haalbaarheid van een mogelijk koperproject, maar bevestigde dat het toestemming had gekregen om naar koper te mijnen.

De vergunningen zijn afgegeven voor de Braziliaanse deelstaten Mato Grosso en Para, zei Reuters.

Een van de risico's van de verkenning is tegenstand van milieu-lobbygroepen. 'Er zou weerstand kunnen zijn, maar het zou prima beheersbaar zijn', aldus Marcos Andre Goncalves, van het Chileense mijnbouwbedrijf Codelco in Brazilië en een directeur van de mijnbouworganisatie ADIMB (Agência para o Desenvolvimento Tecnológico da Indústria Mineral Brasileira).

Hij voegde eraan toe, dat een grote kopervondst '.... een deel van de mist weg opklaren' van de industrie, waar een enorm tekort aan kopertoevoer in het verschiet ligt.


(Suriname Mirror/Mining.com/Reuters)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten