woensdag 20 juni 2018

Suriname tekent zes Memoranda of Understanding met India

Vicepresident Adhin enthousiast over samenwerking op diverse fronten met India


Vicepresident Ashwin Adhin zegt vandaag, woensdag 20 juni 2018, op Starnieuws, dat zes intentieverklaringen (Memoranda of Understanding) getekend zullen worden met India. Het gaat om samenwerking op verschillende gebieden, zoals ondersteuning bij de 2020-verkiezingen, landbouw, ICT-centrum, medicamenten. Afgelopen twee jaren zijn veel projecten opgestart met India.


Op de vraag of het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind en de intensieve samenwerking een verkiezingsstunt is, antwoordt Adhin dat alles een politieke doorwerking heeft.

Bestuurlijk moet worden aangegeven, dat naast ontwikkeling ook geopolitiek moet plaatsvinden. In een goede politieke setting moet met bevriende naties kunnen worden opgetrokken. 'Je kan nooit ontkennen dat sowieso een politieke ontwikkeling op gang gebracht wordt. Maar, dat heeft Suriname ook nodig', stelt Adhin.



Ook voor de lokale bevolking betekent het ontwikkeling.

Adhin merkt op, dat hij bij zijn tweede bezoek aan India namens president Desi Bouterse een uitnodiging heeft gegeven aan premier Narindra Modi. Er zijn veel projecten opgestart met India. Nadat de projecten zijn geëvalueerd, heeft India besloten invulling te geven aan de uitnodiging.

'Niet zomaar komt een staatshoofd hier. Dit betekent dat wij met de uitdieping van de projecten heel ver zijn', benadrukt Adhin. Hij brengt in herinnering, dat er verschillende kredietlijnen beschikbaar zijn gesteld door India. Ook via de Exim Bank in India is er een samenwerking. Er is een pomp bestemd voor Wageningen op de haven en er komen nog twee. In de droge tijd wordt er nog een pompgemaal geïnstalleerd te Wageningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten