woensdag 20 juni 2018

Nieuwssite Suriname Herald verspreidt nepnieuws over leeghalen bankrekening van ex-minister Wolf

'Dit bericht is geheel onjuist, daar betrokkene geen cliënt of rekeninghouder is'


De Surinaamse nieuwssite Suriname Herald heeft nepnieuws verspreid over het leeghalen van een bankrekening van ex-minister Edwin Wolf. In dit artikel, dat de site op dinsdag 19 juni 2018 publiceerde, staat dat ‘uit betrouwbare bron’ is vernomen, dat 45.000 Amerikaanse dollar was geplunderd uit Hakrinbank rekeningen van de voormalig minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. Dit meldt Waterkant.net.

De Hakrinbank kwam na publicatie direct met een tegenbericht:

'In de media circuleert momenteel een bericht als zou een ex-minister het geld dat hij op zijn rekeningen bij de Hakrinbank aanhield, zou zijn kwijtgeraakt. Dit bericht is geheel onjuist, daar betrokkene, de heer Wolf, geen cliënt of rekeninghouder is van onze bankinstelling.'


https://www.srherald.com/suriname/2018/06/19/bankrekeningen-ex-minister-leeggehaald/

Ook Wolf heeft verbaasd gereageerd op de berichtgeving over het leeghalen van zijn bankrekening bij de Hakrinbank.

Sinds enkele dagen circuleert een bericht op social media dat de bankrekening van Wolf bij de Hakrinbank zou zijn leeggehaald door een onbekende persoon. Wolf zegt dat het niet om hem gaat en dat dit bericht van Suriname Herald niet op waarheid berust. De Hakrinbank voegt eraan toe, dat de bank werkt volgens strikte procedures waardoor risico’s goed beheerst worden.

'Laat U niet van de wijs brengen door kwakzalvers met een onfrisse agenda', aldus de Hakrinbank in een persbericht.

Suriname Herald heeft geen contact gezocht met de bank alvorens tot publicatie over te gaan, maar is slechts afgegaan op een 'betrouwbare bron'.... 😕.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten