woensdag 20 juni 2018

Ex-militairen gaan petitie aanbieden aan Assembleevoorzitster

'Desi Bouterse laat ons in de steek en we zijn echt teleurgesteld in hem'

'Er wordt zoveel geld uitgegeven aan bezoek president van India, maar wij kunnen niet over onze vergoeding beschikken'


'Er wordt zoveel geld uitgegeven aan het bezoek van de president van India, maar wij kunnen niet over onze vergoeding beschikken', zegt ex-militair Ronald Fernandes vandaag, woensdag 20 juni 2018, in de Ware Tijd. Hij en andere vroegere strijdmakkers kwamen gisteren bijeen om een petitie aan te bieden aan Jennifer Geerlings-Simons, voorzitster van De Nationale Assemblee (DNA). Zij kon hen echter niet ontvangen, maar dat zal volgens Waldo Jameson, secretaris van de Vereniging van Veteranen en Ex-militairen, dan maar op andere dag moeten gebeuren.

Jameson wijst erop, dat de mannen gewoonlijk vóór de 24e van de maand hun geld kregen. Voor dit jaar is het de eerste keer dat ze moeten wachten op hun betaling. Hij hoopt niet dat dit een trend wordt.

In de petitie die de ex-militairen willen aanbieden aan de DNA-voorzitster, staat onder meer dat sommige militairen 'zomaar' zijn ontslagen na de Binnenlandse Oorlog en de organisatie wil dat ze in ere hersteld worden.

'We hebben begrip voor de voorzitster die zich ook voorbereidt op het bezoek van de Indiase president', zegt hij. Echter, de ex- militairen zijn volgens hem verschrikkelijk boos op president Desi Bouterse die tijdens de Binnenlandse Oorlog bevelhebber was van het Nationaal Leger. 'Hij laat ons in de steek en we zijn echt teleurgesteld in hem', aldus Fernandes.

Hij en ongeveer 250 ex-militairen krijgen maandelijks een resocialisatievergoeding van Srd 200. Ook wachten vijftig mannen op hun invaliditeitsuitkering van Srd 750. 'Het zou beter zijn dat de Staat een bedrag aan ons uitkeert om een kleine onderneming te beginnen. We hoeven dan niet elke keer te wachten op een vergoeding', stelt Fernandes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten