woensdag 20 juni 2018

Staatspropaganda 'instituut' NII op eerste rij bij staatsbezoek president van India

De Ware Tijd kritisch over bewegingsruimte voor pers bij bloemenhulde beeld Gandhi

 
Velen hadden hun opwachting gemaakt op de Knuffelsgracht in het centrum van Paramaribo om een glimp van de Indiase president Ram Nath Kovind op te vangen. De delegatie werd opgewacht door vicepresident Ashwin Adhin, zijn echtgenote en enkele ministers.


De delegatie hing de mala's bliksemsnel om het beeld, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 20 juni 2018, en binnen een oogwenk waren de staatshoofden met hun gevolg weg. De tent die was opgezet met tientallen stoelen ten spijt. De geduldige 'menigte' die aan de kant van de weg stond snelde zich al gauw naar de dranghekken toen de delegatie aankwam. De geaccrediteerde pers moest ook van daaruit werken.

Er ontstond een onoverzichtelijke situatie waardoor fotografen en cameramannen geen goede beelden konden schieten. Door alle 'nieuwsgierigen' die zich naar de dramhekken begaven, had de pers geen bewegingsvrijheid. Al bij aankomst op de plek, nog voor de delegatie het standbeeld van Gandhi had aangedaan, kregen journalisten van een medewerker van het Nationaal Informatie Instituut (NII - waarvan de medewerk(st)ers overigens nauwelijks in staat zijn fatsoenlijke persberichten te schrijven) ook nog te te horenm dat zij zich niet links van de plek mochten begeven, omdat dat speciaal was bestemd voor de medewerkers van het instituut.


Hoewel de nadruk ettelijke keren is gelegd op veiligheid tijdens de informatiesessie voor de media is het toch mogelijk geweest, dat het gewone volk zich tot bij de plechtigheid heeft kunnen begeven.


(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten