zondag 3 juni 2018

Vicepresident wil in slechts half uurtje Assemblee informeren over stand van zaken Alcoa

Gajadien (VHP): 'Coalitie en Assembleevoorzitster spelen mee met regering aan vertragingspolitiek'

- 'Bijeenkomst met Adhin is een formaliteit'
- 'Men wacht alleen op een zogenaamde verkiezingsstunt om te zeggen, dat per 1 januari 2020 de Afobakadam van Suriname is'

 
Vicepresident Ashwin Adhin heeft samen met de presidentiële commissie Alcoa/Suralco de vaste commissie van De Nationale Assemblee (DNA) en voorzitter Jennifer Geerlings-Simons uitgenodigd voor een bespreking komende woensdag, 6 juni. Hierbij zullen ook aanwezig zijn de ministers van Handel, Industrie & Toerisme en Natuurlijke Hulpbronnen. 

De Nationale Assemblee had aangedrongen op het verkrijgen van informatie in een openbare vergadering. Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons had donderdag meegedeeld, dat de brief, zoals afgesproken in een huishoudelijke vergadering, al naar de regering was en dat twee weken de tijd werd gegeven aan de regering om te reageren. Met of zonder reactie zou Geerlings-Simons een vergadering uitschrijven.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), lid van de vaste commissie 'kwestie Suralco', zegt vandaag, zondag 3 juni 2018, op Starnieuws, dat het gevoel hem nu veel sterker bekruipt, dat de coalitie onder aanvoering van Assembleevoorzitster Geerlings-Simons meespeelt met de regering aan de vertragingspolitiek.

'Hiermede worden alle kaarten in de handen gespeeld van de Alcoa om bij de beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst beter vanaf te komen ten nadele van het volk. Men wacht alleen op een zogenaamde verkiezingsstunt om te zeggen, dat per 1 januari 2020 de Afobakadam van Suriname is. Intussen lopen wij honderden miljoenen dollars niet alleen voor stroomlevering mis, maar ook uit de slechte onderhandelingspositie', meent de politicus.

Gajadien ziet de bijeenkomst van woensdag, die maar voor een half uur gepland, slechts als een formaliteit, waarbij de mededeling komt dat er een voorlopige overeenkomst aan de volksvertegenwoordiging gepresenteerd zal worden.

'Terwijl het parlement net als het volk de juiste informatie moet krijgen, wordt steeds getracht in kleine kamers zulke ingrijpende zaken te bespreken', zegt Gajadien. Hij stelt dat het weinig zin heeft om nog door te gaan met deze presidentiële commissie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten