zondag 3 juni 2018

Om sneller in te kunnen spelen op wateroverlast stelt OWT&C Burger Informatie Unit in

(Bron foto: NII)
'Burgerparticipatie is noodzakelijk, omdat het ministerie het niet alleen kan'


Hoewel ontwatering hoge prioriteit geniet van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zijn er nog steeds gebieden die onder water staan. Minister Patrick Pengel heeft nu een Burger Informatie Unit ingesteld. 

De samenleving kan via deze afdeling het ministerie informatie verstrekken, waardoor sneller kan worden ingespeeld op situaties. Burgerparticipatie vindt de bewindsman noodzakelijk, omdat het ministerie het niet alleen kan.

Deze week wordt meer informatie over deze unit verstrekt door het ministerie. Pengel laat zaterdag 2 juni 2018 via het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten, dat op sommige plekken het water te lang blijft staan. Er wordt volgens hem met man en macht gewerkt om dit af te wikkelen. Deze werkzaamheden zullen tot augustus duren waarbij de focus van het ministerie overgaat naar wegenonderhoud.

Gelet op de huidige periode van veel neerslag is het ministerie regelmatig in overleg met alle betrokkenen om na te gaan hoe wateroverlast steeds beter afgehandeld kan worden.

Ruim twee maanden geleden is een taskforce ingesteld met de bedoeling achterstanden in te lopen. De ministeries van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Regionale Ontwikkeling zijn er ook bij betrokken om snel te kunnen optreden. Er wordt wekelijks overleg gevoerd waarbij de prioriteitenlijst steeds wordt bijgesteld. '

Minister Pengel deelt mee, dat de afgelopen twee maanden meer dan 80 kilometer aan achterstallig onderhoud is ingelopen. Er is nog een lange weg te gaan, erkent hij. Het ministerie gaat nu de fase in van regulier onderhoud door de afdeling Ontwatering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten