zondag 3 juni 2018

Basya van Cassipora: 'We hebben de houtblokken weggehaald, maar blijven daar bivakkeren'

(Bron foto: Kapitein Cassipora/de Ware Tijd)
Irritatie onder bewoners Cassipora over zwaar transport houdt aan

'Als wij weggaan, hebben de houtwagens vrij spel en we willen niet dweilen met de kraan open'


De hoofdweg naar Cassipora is niet meer gebarricadeerd, maar de bewoners beletten houttrucks en ander zwaar materieel erover te rijden. De overheid is gestart om de weg aan te pakken. 'We hebben de houtblokken weggehaald, maar blijven daar bivakkeren. Als wij weggaan, hebben de houtwagens vrij spel en we willen niet dweilen met de kraan open', zegt Channa Kiba, basya van Cassipora, zondag 3 juni 2018 in de Ware Tijd. 

Alleen voertuigen met een gewicht onder de vier ton mogen van de weg gebruikmaken.

Dorpsbewoners gingen er twee weken geleden toe over de weg te barricaderen, omdat houttrucks erover reden terwijl districtscommissaris Armand Jurel een verbod voor zwaar materieel had ingesteld. Zij hadden eerst hun voertuigen op de weg geplaatst, daarna houtblokken.

De mensen willen graag dat het hout via de rivier wordt getransporteerd.



Door de slechte staat van de weg worden vooral kinderen en senioren burgers gedupeerd. De schoolbus komt regelmatig vast te zitten en de ouderen kunnen niet naar de polikliniek van Redi Doti. Dorpelingen die in Paramaribo en elders werken, kunnen niet naar hun werkplek.


Volgens Kiba zijn drie graafmachines ingezet om de weg te herstellen, maar één daarvan blijkt defect te zijn. 'Er worden nu gleufjes aan weerszijden van de weg gemaakt om het water weg te laten stromen. Als de graafmachines daarmee klaar zijn, pakken ze de weg aan zodat er geen gaten meer zijn', aldus de basya. Daarna wordt er grind geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten