zaterdag 9 juni 2018

VHP-voorzitter Santokhi roemt overleden hoofdkapitein Wijnerman van Nieuw Koffiekamp

(Bron foto: Facebook)
'Hij heeft de partij gedurende drie termijnen intensief gediend als lid van de Adviesraad'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi roemt hoofdkapitein Ludwich Wijnerman (77) van Nieuw Koffiekamp. Wijnerman overleed 14 mei thuis te Dijkveld in het district Wanica. De singi neti/brokodey werd gisteren gehouden in het dorp. Hij wordt vanmiddag, zaterdag 9 juni 2018,  na de uitvaartdienst, begraven te Nieuw Koffiekamp, aldus Starnieuws.

'Sinds de tijd van wijlen Jarien Gadden was Wijnerman lid van de VHP. Hij heeft de partij gedurende drie termijnen intensief gediend als lid van de Adviesraad. Het transformatieproces dat de partij nu meemaakt is reeds bij hem begonnen. Hij was een fervente aanhanger van de verbroederingspolitiek van Jagernath Lachmon, de eerste voorzitter van de partij.'

Als hoofdkapitein van Nieuw Koffiekamp heeft hij volgens Santokhi het dorp met tact en prima leiderschap geleid tijdens de woelige dagen in het conflict tussen goud zoekende jongeren verenigd in Makamboa en IAmGold. Een conflict ontstaan door het langdurige probleem van de grondenrechten. Zijn handelen heeft eerste stappen gezet in oplossing van dit landelijke probleem waarmee Suriname worstelt. 'Een probleem waarvoor wij ons allen moeten inzetten om gedurende de eerstkomende vijf jaren ook daadwerkelijk definitief op te lossen. Elders in de wereld is het gelukt. Ook hier kan het. Dat is de legacy die de VHP'er Wijnerman voor ons achterlaat', zei Santokhi.

Wijnerman heeft zijn 70e verjaardag in het VHP-centrum 'de Olifant' gevierd. Ook zijn vrouw Ardina Margaretha Wijnerman-Eersteling heeft haar 70e verjaardag in dezelfde zaal gevierd. 'Dat geeft aan dat wij altijd lief en leed met elkaar delen. Wij willen altijd een VHP-familie zijn en niet sec een politieke partij. Een familie waarin elke rechtgeaarde Surinamer van welke etnische afkomst ook thuishoort. Dat heeft onze broeder Wijnerman helpen verwezenlijken. Wij konden met hem feesten en nu ook om hem rouwen. In hem verliezen wij de een van de eerste verpersoonlijkingen van de verbroederingspolitiek', stelde de VHP-topman.

'Het is jammer dat Wijnerman nu niet kan meemaken dat de VHP straks zelfstandig de verkiezingen ingaat, dus ook te Brokopondo kandidaten kan stellen. Maar, wij zullen daarbij rekening houden met zijn ideologieën en zijn keuzes in het leven. Dat zijn wij aan hem verplicht. Zijn district Brokopondo heeft onze aandacht en hij zal vanuit het hiernamaals lachend toekijken naar het resultaat van zijn noeste arbeid voor de partij. Wij wensen de 13 kinderen, 30 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen erg veel sterkte toe in dit smartelijk verlies. Maar, in het bijzonder mevrouw de weduwe Wijnerman-Eersteling die wij oprecht dankbaar zijn voor de onnavolgbare steun die zij heeft verleend aan haar nu overleden man in zijn positief werk voor de partij en voor Suriname. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten