zaterdag 9 juni 2018

Pas geboren baby in Brazilië overleeft zeven uur na levend te zijn begraven door haar familie

Baby, van Kamayura-stam, begraven in het Xingu National Park in de staat Mato Grosso

'We onderzoeken of het een poging tot kindermoord was of dat ze dachten dat de baby dood was'


Een pasgeboren baby heeft zeven uur overleefd nadat ze levend door haar familie was begraven. Het inheemse meisje werd niet lang na haar geboorte, dinsdag 5 juni 2018, begraven in het Xingu National Park in de staat Mato Grosso, waar veel van de Braziliaanse stammen wonen.

Agenten groeven de naakte baby uit het zand, haar navelstreng nog bevestigd.

De overgrootmoeder van de baby, die lid is van de Kamayura-stam, is aangehouden. Officier van Justitie Paulo Roberto do Prado zei: 'We onderzoeken of het een poging tot kindermoord was of dat ze dacht dat de baby dood was.'

De baby bevindt zich op een neonatale intensive care-afdeling en het gaat 'goed', voegde hij eraan toe.



De familie van de baby heeft gezegd, dat ze op haar hoofd viel nadat haar moeder in een badkamer was bevallen.

Maar, met de moeder die net 15 is, en de vader die weigeren het kleine meisje te identificeren, heeft de politie gezegd dat er vermoedens zijn dat ze 'geprobeerd hadden de pasgeborene te vermoorden'.

Het gezin werd gehoord door de politie, vergezeld door een antropoloog, psycholoog en vertegenwoordigers van Funai (Fundação Nacional do Índio ) - het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor inheemse zaken. Do Prado zei, dat dit was om vast te stellen of de zaak verband hield met inheemse gebruiken.

(Sky News/AFP/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten