zaterdag 9 juni 2018

Districtscommissaris Malontie wil weg naar Langatabiki voorlopig niet afsluiten

'Dat kan ik niet doen, omdat anders alles vanuit Albina via de rivier moet worden vervoerd'


Ondanks de roep uit de samenleving zal districtscommissaris Margaretha Malontie van Sipaliwini (Bestuursressort Pamaka) de weg naar Langatabiki voorlopig niet afsluiten. 'Dat kan ik niet doen, omdat anders alles vanuit Albina via de rivier moet worden vervoerd naar het achterland. We zijn druk bezig te zoeken naar een tussenoplossing', aldus Malontie vandaag, zaterdag 9 juni 2018, in de Ware Tijd.

Ze is ook op haar hoede om het verwijt te voorkomen, dat ze met bepaalde groepen geen rekening houdt. Het is niet uitgesloten, dat zwaar transport voorlopig toch via Albina over de rivier zal worden gedirigeerd.

Door de zeer slechte staat waarin een bepaald deel van de weg zich bevindt, dringen weggebruikers er bij Malontie op aan om de weg af te sluiten. Volgens haar wordt er nu samen met het goudbedrijf Newmont/Surgold NV, de bestuursdienst, de politie en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie een vergadering voorbereid waarin samen gezocht zal worden naar een oplossing.

Het aannemingsbedrijf, dat de gunning heeft gehad van Newmont/Surgold om de weg te onderhouden, heeft door de vele regens de werkzaamheden stilgelegd. Er wordt gewacht tot de droge tijd en dat kan nog drie maanden duren.

Taxichauffeurs, die dagelijks rijden naar het gebied, beklagen zich erover dat de overheid te lang wacht met maatregelen tegen te zwaar wegtransport van hout uit- en brandstof naar het gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten