zaterdag 9 juni 2018

Geen benzine voor auto's Korps Politie Suriname èn politieposten zonder wagens

Politie zit nog steeds met de handen in het haar en niet aan het stuur...

Oliemaatschappij stopt levering brandstof, omdat regering niet betaald


Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) uiten vrijdag 8 juni 2018 hun ongenoegen geuit tegenover het Dagblad Suriname over, dat er landelijk geen brandstof is voor de politie. De regering heeft de oliemaatschappij niet betaald. Vanwege de achterstallige betaling heeft de oliemaatschappij per donderdag de brandstoflevering stopgezet. 

De politie zit met de handen in het haar, omdat zij niet adequaat kan uitrukken en bovendien wordt hun werkzaamheden vertraagd. Eerder werden diverse politiestations gevraagd om 10 a 20 liter af te halen bij het politiestation, dat wel voorzien is van een bulk. Nu zijn die ook door hun voorraden heen en de politiewagens zitten zonder benzine.

Enkele politieposten zitten ook nog steeds zonder vervoer. Er zijn politieposten die al zo'n twee weken niet over een vervoersmiddel beschikken. De politie kan dan ook niet uitrijden.

Het is bekend dat zelfs onder deze omstandigheden het nog voorkomt, dat commissarissen van politie die met verlof zijn, of die in afwachting van hun pensioen nu thuis zitten, nog steeds de beschikking hebben over een dienstvoertuig van het KPS. Er wordt gezegd dat een politiefunctionaris een dienstvoertuig ter beschikking heeft door en voor de dienst. Maar, de dienstleiding werkt eraan mee dat sommigen met hun dienstvoertuig naar huis mogen. Bovendien mogen zij ook nog vrij tanken.

Het Dagblad Suriname heeft in verband met deze kwestie gebeld met de minister van Justitie en Politie. Hij niet bereikbaar voor commentaar,

Het financieel probleem binnen het KPS wordt met de dag erger. De leiding geeft steeds weer aan, dat deze situatie het gevolg is van een tekort aan middelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten