woensdag 13 juni 2018

Venezuela ontvangt een lading medicijnen uit India

De lading is het uitvloeisel van een overeenkomst tussen de twee landen


De Venezolaanse viceminister van Volksgezondheid, Indhriana Parada, heeft dinsdag 12 juni 2018 aangekondigd, dat een lading medicijnen deze week uit India zal arriveren, als onderdeel van een overeenkomst ondertekend door beide landen. 

Onder de te ontvangen producten bevinden zich ook die behoren tot het bereik van immunosuppressiva en antiretrovirale middelen.

Ze herinnerde eraan, dat Venezuela en India vorig jaar een overeenkomst hebben getekend voor de levering van geneesmiddelen om het hoofd te bieden aan het tekort en om gevolgen van economische en financiële sancties tegen te gaan die door de Verenigde Staten zijn opgelegd, maatregelen die de verwerving van medische benodigdheden beïnvloeden.

Parada citeerde gevallen, eerder gemeld door de regering, over het bevriezen van fondsen voor de aankoop van geneesmiddelen, zoals het blokkeren van transacties of zendingen van 300.000 doses insuline voor diabetische patiënten, behandelingen tegen malaria of oncologische ziekten, onder andere.

In dit verband zei de minister van Gezondheid van Venezuela, Luis Lopez, dat de farmaceutische transnationals deel uitmaken van de blokkade die door Washington en zijn bondgenoten wordt gepropageerd, door middel van druk op particuliere laboratoria om de productie en distributie van geneesmiddelen te boycotten.

(Suriname Mirror/Prensa Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten