dinsdag 12 juni 2018

Lijnbushouders in actie vanwege uitblijven betaling negen maanden subsidie

´De bushouders zijn verhit en moe om te wachten op het geld´


Lijnbushouders zullen woensdag 13 juni 2018 landelijk niet rijden, omdat ze niet langer kunnen wachten op de uitbetaling van de subsidie. Dat hebben ze dinsdagavond besloten tijdens een algemene ledenvergadering van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). aldus de Ware Tijd. 

De bushouders hebben al negen maanden geen subsidie ontvangen. ´De bushouders zijn verhit en wij kunnen ze niet op andere gedachten brengen. Ze zijn moe om te wachten op het geld, terwijl de prijs van brandstof telkens omhooggaat´, zegt John Biffé, ondervoorzitter van de PLO.

Vooral scholieren en werkenden zullen de dupe worden van de actie. ´We hebben geen keus. We moeten steeds bedelen om ons geld en aan ons werd steeds beloofd dat we uitbetaald zouden worden, maar dat is nog steeds uitgebleven´, aldus Biffé.

Tijdens de vergadering waren de meningen van sommige leden verdeeld over het overgaan tot staken of de overheid nog ruimte geven om over de brug te komen. Uiteindelijk hebben de bushouders massaal besloten om het particuliere vervoer plat te leggen. De bushouders zullen woensdag weer bijeenkomen om te praten over de vervolgstappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten