woensdag 13 juni 2018

Staking particuliere lijnbushouders na paar uur weer voorbiij

Regering is overgegaan tot betaling van slechts 3 van 9 maanden achterstallige subsidie

'De bushouders zijn niet tevreden en rijden onder protest, want ze wilden betaling van zes maanden'


Particuliere lijnbushouders hebben woensdagmorgen 13 juni 2018 hun actie al na paar uur weer beëindigd. Ze hebben genoegen genomen met de uitbetaling van subsidie van drie maanden. 'De bushouders zijn niet tevreden en rijden onder protest, want ze wilden betaling van zes maanden', zegt Robby Boedhoe, coördinator van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), in de Ware Tijd. 

Ondervoorzitter John Biffé zegt, dat het bestuur de overheid zal dwingen om begin juli het achterstallige geld van zes maanden uit te betalen. Er was een achterstand van negen maanden.

De PLO start  donderdag met de uitbetaling van de subsidie aan ongeveer 1.300 bushouders. Vooral scholieren en de werkende klasse zijn de dupe geworden van de actie. Veel van hen stonden woensdagmorgen bij de bushaltes te wachten op de bus.

'We hebben getoond dat we eenheid hebben', zegt een bushouder. De bushouders die hebben gereden zijn volgens hem lid van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO)onderleiding van Suraj Sahadew-Lall.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten