woensdag 13 juni 2018

Een Libanees verblijft al meer dan een maand op een Ecuadoraans vliegveld

56-Jarige toerist Nizam Hussein Shalak heeft paspoort verloren

Mensen op luchthaven communiceren via Google Translate met Libanees


Een Libanees verblijft al meer dan een maand op een Ecuadoraans vliegveld, nadat hij zijn paspoort en creditcards had verloren, meldde een Ecuadoraanse krant dinsdag 12 juni 2018. De man, geïdentificeerd als de 56-jarige Nizam Hussein Shalak, verblijft al meer dan 42 dagen in de vertrekhal van de Jose Joaquin de Olmedo International Airport in Guayaquil, meldt het lokale dagblad El Universo.

Een bron van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde The Daily Star in Libanon: 'We zijn ons niet bewust van deze zaak en zullen communiceren met de Libanese ambassadeur in Ecuador om de details van het verhaal te weten te komen.'

De toerist verloor zijn portefeuille met creditcards, identiteitskaart en reispaspoort tijdens zijn reis.


Persbureau AFP citeerde uit een bron van het Ecuadoraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het Libanese consulaat in Colombia's Bogota - het dichtstbijzijnde Libanese consulaat dat reisdocumenten kan afgeven - niet had gereageerd op verzoeken om reisdocumenten voor Shalak uit te geven.

'We volgen de zaak nauwlettend en werken samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om Libanon ertoe te brengen hem een ​​reisdocument te bezorgen, zodat hij naar zijn land kan terugkeren', zei de bron.

Shalak is naar verluidt een toerist in Ecuador, bracht daar twee maanden door voordat hij probeerde via Lima, de hoofdstad van Peru, en vervolgens Spanje, terug te keren naar Libanon. Hij besefte dat zijn paspoort ontbrak en werd teruggestuurd naar Ecuador.

El Universo meldde, dat Shalak geen Spaans spreekt, en dat zijn langdurige aanwezigheid op de luchthaven werd opgemerkt door mensen die Google Translate gebruiken om met hem te communiceren. Hij gebruikt om de vier of vijf dagen kortingsbonnen voor voedsel en douches wanneer hij wordt meegenomen naar een badkamer in een apart gedeelte van de terminal, meldde El Universo.

(Suriname Mirror/Al Bawaba/El Universo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten