woensdag 13 juni 2018

Stamhoofd van Tepu: 'Het is droog in de dorpen' - Hoe betrouwbaar is NII-informatie?

'Het vliegveld van Kwamalasamutu is goed om te landen'


'Het water in de rivier en kreken is wel hoog, maar niet dat de kostgronden onder water liggen', zegt een hoofdkapitein van Kwamalasamutu vandaag, woensdag 13 juni 2018, in de Ware Tijd. Hij reageert op een bericht van het Nationaal Informatie Instituut (NII) op 7 juni, over een spoedvergadering van de regering om te praten over de 'alarmerende situatie' in het zuiden van het land:

http://suriname-mirror.blogspot.com/2018/06/regering-in-spoedoverleg-over.html

President Desi Bouterse zegt in een video-opname, dat het ministerie van Financiën Srd 1 miljoen heeft vrijgemaakt voor onder meer vluchten naar de gebieden om voedselpakketten te bezorgen. Daarnaast is er volgens hem hulp ingeroepen van onder andere de ambassades van de Verenigde Staten en Brazilië.

De hoofdkapitein zegt, dat hij niets heeft gemerkt van de situatie zoals vermeld in het persbericht. Daarin staat overigens ook, dat de in de gebieden gelegen airstrips blank staan en niet geschikt zijn voor gebruik. 'Het vliegveld van Kwamalasamutu is goed om te landen en dat was de voorgaande dagen ook het geval', stelt de hoofdkapitein.

http://suriname-mirror.blogspot.com/2018/06/president-bouterse-zoekt-structurele.html

Ook Mozes Shanaope, stamhoofd van Tepu, zegt dat er geen kostgronden onder water zijn. Hij lacht wanneer hij geconfronteerd wordt met de inhoud van de persverklaring van de regering. 'Ik ben ook gebeld door iemand van het leger, maar ik heb ze gezegd dat er niets aan de hand is.'

Hij weet dat jaarlijks het dorp Sipaliwini bij aanhoudende regen onder water loopt. 'Palumeu en Apetina liggen net als Tepu langs dezelfde rivier en ik weet dat het droog is in die dorpen', aldus het stamhoofd.

Overigens, de Times of Suriname had zaterdag 9 juni al bericht dat er twijfels waren over de inhoud van het bericht van het NII:

http://suriname-mirror.blogspot.com/2018/06/vliegvelden-in-het-zuiden-van-suriname.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten