donderdag 7 juni 2018

Regering in spoedoverleg over alarmerende situatie in zuiden van het land

Bewoners dorpen verstoken van drinkwater, elektriciteit, voedsel, kleding en medicamenten

(Bron foto: NII)
 
De regering is in spoedoverleg bijeengekomen om te praten over de alarmerende situatie in het zuiden van ons land. De zware regens van de afgelopen maanden hebben het zuiden van het land, met een groot aantal dorpen (ruim 2.000 inwoners), onder water gezet. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) donderdagmiddag 7 juni 2018.

De situatie is heel ernstig voor deze inwoners. Ze zijn verstoken van drinkwater, electriciteit, voedsel, kleding en medicamenten. Het gaat om de dorpen Kwamalasamutu, Sipaliwini, Tepu, Alalapadu, Apetina, Coeroenie, Amatopo, Palumeu en Kawamhakan.


Ook in Galibi en het dorp Goninikriki Mofo in het district Marowijne heerst een soortgelijke noodsituatie. De in deze gebieden gelegen airstrips zijn onder water en niet bereikbaar voor luchttransport.

De heersende situatie in deze gebieden is aan te merken als een ramp.


Bovendien zullen de zware regens, volgens de officiële weersverwachtingen, de komende drie maanden nog aanhouden.

De regering is in goed overleg met het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) en het Bureau Volkscontacten bezig met man en macht hulpgoederen naar de gebieden te transporteren. De Regering zal via het Nationaal Informatie Instituut de gemeenschap blijven informeren omtrent deze noodsituatie in het eerdergenoemde deel van ons land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten