maandag 11 juni 2018

Refineria di Kòrsou produceert documentatie voor kandidaten die interesse hebben raffinaderij operationeel te houden

'Er kunnen altijd incidenten zijn die continuïteit exploitatie raffinaderij nadelig beïnvloeden'


Overheids-nv Refineria di Kòrsou produceert nog deze maand documentatie, een zogeheten teaser, voor kandidaten die interesse hebben om de raffinaderij operationeel te houden voor het geval PdVSA dat – ondanks eerdere toezeggingen – niet zou kunnen. Dat heeft de overheids-nv – eigenaar van de raffinaderij – in een schriftelijke verklaring bekendgemaakt, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 11 juni 2018.

In de verklaring schrijft RdK, dat de ontwikkelingen rond ConocoPhillips hebben aangetoond dat ondanks de goede bedoelingen van zowel Curaçao als PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) er altijd incidenten kunnen zijn die de continuïteit van de exploitatie van de raffinaderij nadelig beïnvloeden.


De nv wijst erop, dat zij van de regering het mandaat heeft gekregen om de raffinaderij open te houden en de werkgelegenheid veilig te stellen.

RdK staat ook stil bij de ontmoeting van de Isla-bonden en vertegenwoordigers van de nv met PdVSA. Tijdens dat bezoek heeft PdVSA het commitment uitgesproken voor de levering van de ruwe olie om de raffinaderij operationeel te houden. In datzelfde gesprek heeft het Venezolaanse staatsoliebedrijf verklaard open te staan voor de levering van olie door een derde partij.

Het persbericht benadrukt, dat wat in de vergadering is besproken, ‘slechts in een verslag is opgenomen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten