maandag 11 juni 2018

Groep jongemannen herstelt Toematoebrug met stalen roosters

(Bron foto: Lloyd Djendje/de Ware Tijd)
'Gemeenschap heeft bij automobilisten geld opgehaald en daarmee is het rijvlak gefatsoeneerd'


Bewoners van het Paramaccagebied zullen er niet meer toe overgaan de weg naar Langatabiki te barricaderen. Een groep jongemannen was van plan dat te doen om aandacht te vragen voor de slechte staat waarin de brug zich bevindt. Het is hen nu gelukt om het rijvlak van de Toematoebrug met stalen roosters te renoveren, aldus vandaag, maandag 11 juni 2018, de Ware Tijd.

De onderkant van de brug laat volgens deskundigen te wensen over.

De mensen hebben vorige week bij de Toematoebrug op de weg naar Langatabiki gestaan en zijn een actie gestart waarbij van weggebruikers een bijdrage gevraagd werd om iets te doen aan de brug.

Districtscommissaris Margaretha Malontie zegt, dat de mensen haar op de hoogte hebben gesteld. 'Ik heb de politie gezegd wat de bedoeling was van de gemeenschap en dat men met het opgehaalde geld iets zou doen aan de brug. Door de bijdrage van de autobestuurders is nu het rijvlak gefatsoeneerd', zegt Malontie.

Ze juicht de positieve initiatieven toe. Hoewel de brug buiten haar concessiegebied ligt, heeft goudmaatschappij Newmont/Surgold NV beloofd de oeververbinding te repareren. Het districtscommissariaat heeft een plan om van goudzoekers en andere ondernemers in het gebied financiële steun te krijgen via een goede registratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten