maandag 11 juni 2018

Palmolieovereenkomst met Indiase FFF mogelijk een feit tijdens bezoek Indiase president Ram Nath Kovind

Vicepresident Adhin: 'Alles wordt gedaan om administratieve en juridische puntjes op de i te zetten'


De lang verwachte palmolieovereenkomst met het Indiase FFF (3F Industries) wordt mogelijk eindelijk getekend, tijdens het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind. Volgens vicepresident Ashwin Adhin wordt alles gedaan om de administratieve en juridische puntjes op de i te zetten. 

Zover is het nog niet. Naar de overeenkomst wordt al jaren uitgekeken door FFF. Maar, in Suriname is weinig weerstand tegen de kaalkap die vooraf gaat aan het planten van oliepalmen. Nu is wel behoorlijk wat inspanning om het zover te krijgen.

'De raamovereenkomst moet gesloten worden met partijen. We willen het in het bijzijn doen van de president van India. Maar, laten we kijken hoe dat gaat', zegt Adhin tegenover de Times of Suriname, aldus Waterkant.net vandaag, maandag 11 juni 2018.

Een groot bezwaar vormt de strategie van FFF. Net als bij Chinese investeerders in palmolie, wordt eerst het kappen van toe te wijzen bosgebied verlangd. Het gewonnen hout zal worden verkocht en pas dan zal worden geïnvesteerd. Hoe het ook zij, de overeenkomst lijkt min of meer in kannen of kruiken.

Adhin belooft een haalbaarheidsstudie over de te verwachten milieuschade. 'Wij moeten in principe alleen de grond bijdragen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten